Het dorpje Pomoshtitsa. In dit romantische dorp gaat u even terug in de tijd. De ganzen broeden er gewoon op straat, er lopen schapen en geiten en sommige inwoners hebben nog steeds paard en wagen als vervoermiddel.

De laatste tijd wordt het dorpje ontdekt als vakantiedorp en kopen heel wat Belgen, Nederlanders en Engelsen er een vakantiewoning.

Het dorpje ligt aan de ene kant in een bosrijke omgeving en aan de andere kant heeft u een fantastisch uitzicht over de bergen.Op 5 minuten rijafstand (1 km) ligt een mooi meer, waar u heerlijk kunt kayakken, vissen of lekker kunt luieren bij een gezellig kampvuurtje.Pomoshtitsa is een oud, rustiek dorp, waarin u echt tot rust kunt komen. De bewoners zijn erg vriendelijk en zullen u met open armen ontvangen.

De drukte kunt u opzoeken in de grote stad RazgradDeze stad, met zijn authentieke restaurantjes, winkels, bars en bruizend uitgaansleven, ligt op 21 kilometer afstand van Pomoshtitsa en is makkelijk bereikbaar. 

In Razgrad kunt u de resten van de Romeinse stad "Abritus" bezichtigen. U vindt er tevens het ziekenhuis en dokters die Duits of Engels spreken.